Sivut

maanantai 26. maaliskuuta 2012

Keinu - agi alkoi taas!

Tänään alotettiin pitkästä aikaa taas agility ohjatusti. Jonkin verran ollaan sitä lappalaiskoirien hallivuorolla itsekseen tehty, ja kerta kun Rilla tykkää vauhdikkaasta lajista niin suunnitelmissa jatkaminen on ollut. Treenataan kerta viikkoon Hiukkavaarassa, Koirakoulu Vietillä.

Tänään tehtiin treeneissä kokonaisuudessaan 20 esteen rataa. Oli hyppyjä ja putkia, jos jonkinmoisilla kieputuksilla höystettynä. Spesiaalimpina sitte kepit ja keinu. Kun kuulin keinun pauketta, ajattelin, että mitäpä tästä tulee. Syksyllä 2010 kun treenattiin KAS:lla ei oikein päästy yhteisymmärrykseen keinun kanssa. Ohjaajan tapa paukauttaa keinu maahan, kun koira on keinun keskikohdassa, ei oikein toiminu meillä, enkä sitä ole sitte Rillan kanssa ottanu. Tehtiin ensin 10 esteen pätkä radasta. Putket ja hypyt onnistu oikein mallikkaasti. Mie vain urpoilin siellä. Paljon tulee virheitä: ohjaan aika paljon "väärällä kädellä", ja myöskin omien liikeratojen hahmottaminen on hankalaa. Onneksi nyt treenataan viikottain, niin eiköhän ne tästä parane.

Viime viikon näyttelytreeneistä. Kuva: Taru Vallius.

Ratapätkän jälkeen tehtiin keinua yksittäin. Se meni oikein hienosti, turhaan tein siitä suuren jutun, ei Rilla ollu moksiskaan paukkeesta ja keinunnasta. Reippaasti meni (vähän jopa turhan vauhdikkaasti), eikä ollut mitään ongelmia kun myöhemmin yhdistettiin se jo ratapätkäänkin. Turhaa siis ite hermoilin siitä. :) Tehtiin myös keppejä irrallisena. Periaatteen Rilla tietää, mutta kun sinne palkka-alustalle pääsisi niin paljon nopeampaa oikasemalla...otettiin sitte muutamat sulkeiset remmin kanssa.

Tehtiin loppu pätkä radasta, ja lopuksi koko hela hoito. Meinasi pienellä porokoiralla käydä ärsyttämään ja piti sitten radaltakin ihan kommentoida. Mutta ehkä voi ajatella, että niin kauan kun Rilla ehtii haukkua suorituksen aikana, niin kauan meillä on varaa saada vauhtia lisää - sitä ei selvästikään ole tarpeeksi jos haukkumaan ehtii. :D

Kuva: Taru Vallius
Jo ensimmäisellä kerralla törmättiin myös uuteen ongelmaan. Sannin (treenien ohjaaja) ei kestänyt olla ollenkaan radalla, sillä Rilla on niin ehdollistunut siihen, että Sannilta tulee palkka. Vaikka Sanni istui hallin laidalla, silti Rillan katseli Sannia ja aika-ajoin yritti karata Sannin luo hakemaan palkkaa. Todettiin sitten, että tästä lähtien Sannin ei passaa palkata Rillaa ollenkaan (pitää palkkausalustaa tms.) vaan kaikki palkka tulee multa. Ja sekin mielellään heittämällä. Se, ettei Rilla ole varma mistä palkka tulee, hidastaa kumminkin vauhtia, ja kaikki se energia, minkä voisi käyttää nopeaan suorittamiseen, menee ihmettelyyn ja taivasteluun. Palkkausta siis useammin ja yllättävillä keinoilla, eiköhän me näillä saada se asia kuntoon.

Sunnuntaina pyörähdelläänkin sitten erikoisnäyttelyssä (tai Rilla pyörähtelee Saaran kanssa) ja maanantaina jatkuu agi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti