Sivut

Ryyti

Ryyti

Ryyti, pieni mustakoira, on haettu Kautokeinosta, Norjasta syksyllä 2014. Ryytin hain ihan vain halusta saada toinen koira, mutta ajatuksena oli myös etsiä porokoirasukuinen, joka mahdollisesti saataisiin rotuunoton kautta tuomaan lisää uutta verta lapinporokoirille. Rotuunotto on tällä hetkellä menossa kennelliitossa.

Ryyti elelee lauman alimmaisena, mutta silti kovalla lähes kaksivuotiaan tarmolla haastaa vanhempia narttuja, jotka eivät edelleenkään ota toisissaan pienen mustan rähinöitä. Ryytiä koulutetaan työkoiraksi pikku hiljaa.

Vauhtia ei Ryytiltä puutu. Sen voittanutta nopeudessa en ole vielä nähnyt ja se tekikin esimerkiksi agilityn opettelusta hankalaa, lähinnä ohjaajalle, intoa koiralta olisi löytynyt.

Luonteeltaan Ryyti on ohjaajaherkkä, silloin kun haluaa olla ohjattavana. Häpeämistä se ei osaa, ja vaikka sitä kuinka toruu tai osoittaa sen tehneen väärin, se ei pahoittele tilannetta. Sille ei jää kokemukset päälle, joten kyseessä on myös kova koira, vaikka sen alistuneen näköinen korvien heiluttelu antaakin muuta ymmärtää.

Kesken Ryyti vielä on, tulevaisuus näyttää onko siitä porotöihin vai jääkö se kotilemmikiksi. Jos terveystarkastustulokset antavat myöden, Ryytille voisi suunnitella pentuja vuodelle 2017.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti