Sivut

tiistai 20. maaliskuuta 2012

Kevättä

Hetki on taas vierähtäny viimekertaisesta. 

Juoksut saatiin kunnialla loppuun. Tällä kertaa olivat ehkä aavistuksen pitemmät kuin aiemmin. Heti juoksujen jälkeen Rilla menikin Saaran luo pariksi viikoksi, kun itse reissasin Australiaan pikkusiskon luo. Kahden viikon aikana Rilla huolehti sekä Kitan että Rukan liikunnasta, ja tapasi myös velipuolensa, Hukan. 

Rilla ja Hukka. Kuva: Saara Lehtiniemi.

Kerran on myös käyty lappalaiskoirien hallivuorolla. Tehtiin perustokoa. Seuraaminen on parantunu tahkoamisen ansiosta huomattavasti, mutta tekemistä vielä on. Vuoron lopulla otettiin pikkupätkä agilityä ja kyllähän sen huomasi kummasta Rilla tykkää enemmän. Agility meillä alkaakin taas maanantaina, kun päästiin Koirakoulu Vietin mölliryhmään. Jokohan sitä uskaltaisi loppukesälle kisoja miettiä?

Tänään oltiin näyttelytreeneissä muiden Oulun lappalaiskoirien kanssa. Saara treenaili Rillan kanssa, sillä Saara esittää Rillan Pellon erkkarissa, itse kun olen näyttelyn sihteeri.
Peruslenkkeilyn ja arkipäiväaktivoinnin lisäksi ollaan tälle vuotta jo pariin otteeseen oltu setterivahtina. Ukko ja Zico oli viime viikollakin yötä meillä.
Maaliskuun huippujuttunä käytiin sunnuntaina paimentamassa poroja. Kaksi eri kertaa otettiin liinassa ja hienosti meni. Rilla oli ensimmäinen ja porot olivat vähän herkkänä: siirtyivät aidasta toiseen pelkällä haukulla. Opeteltiin malttia (mitä ei kyllä ikinä ole liikaa). Hieno oli huomata, kuinka luontasesti se toiminta tulee. Ei juossut tokan keskelle vaan kaartaen osasi koota tokan. Myös haukku kuului hienosti, kolmella muulla paimentamassa olleella koiralla oli ääni vähän hukassa, eikä haukkua irronnut. Korvat pysyi mukana myös, tosi säpäkästi tuli luokse kutsusta. Ehkäpä uskaltaudutaan testiin sitten ensi keväänä, Rillan veljet ja isä vain ovat pieniä paineita luoneet: kolmena viime kertana joku on saanut kunniapalkinnon testissä. Tälle keväälle ei vaan enää taideta päästä harjoittelemaan kun vaatimet alkaa olla jo niin tukevasti kantavana. Mutta syksyllä ja talvella sitten poroilla, ehkäpä kesäaikaan voitaisi kokeilla lampaita. :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti