Sivut

keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Sertifioitu porokoira

Ja kyllä, ensimmäinen serti löytyy tuli lauantaina!

Viime viikonloppuna oli Pellossa karhukoirien haukkukokeen tukinäyttely, mihinkä olin Rillan ilmottanu. Tuomarina oli Mari Lackman, mikä ei onneksi vaihtunu, vaikka näyttelyyn oliki koiria ilmotettu paljon enempi ko oli odotus.

Rilla oli kahden muun koiran kanssa avoimissa. Arvotelu näytti tältä:

4 v. Riistanvärinen. Erinomaisen tyyppinen. Mittasuhteiltaan oikea. Kauniit pään linjat. Hyvä runko ja raajarakenne. Erinomaiset käpälät ja karvapeitteet laatu. Hieman jyrkkä lantio. Sangen hyvä hännän asento. Liikkuu kauniisti.

Tuloksena ERI/1, SA, PN 2.Onneksi paras narttu oli jo valio, joten serti siirtyi meille. :) Saatoinpa vähän tuulettaa kehässä, mutta kyllä sieltä kentän laidan kannustusjoukoistakin kuului riemun kiljahduksia.

Arvostelu oli hyvä, mutta erityisesti mieltä lämmitti tuomarin kommentti, että Rilla on ensimmäinen erinomaisessa fyysisessä kunnossa ollut porokoira sinä päivänä. Muut oli kuulemma olleet pönäköitä. Mutta kyllähän tässä on löysiä oltuki se kaks vuotta, joten nyt ei siis enää sitä ongelmaa ole. Lantiosta moitti, että jyrkkä, mutta ei kumminkaan liikaa.

Kerrankin esitin Rillan siis oikeaan aikaan: turkki on hyvässä kunnossa, samoin kuin koko koira. Seuraavia näyttelyitä en ole vielä katsellu. Mirva ja Urho-veli houkuttelee Rovaniemelle juhannusnäyttelyyn, mutta pitää katsoa mennäänkö. Riippuu pysyykö tuo turkki vai alkaako kesäkarvaan vaihtaminen.

Sunnuntaina mennään luonnetestiin Tyrnävälle ja kai nuita seuraavia agikisojakin voisi alkaa katsella.

1 kommentti: