Sivut

tiistai 12. maaliskuuta 2013

Paluu sorvin ääreen


 Juoksutauolta palattiin tehokkaasti takaisin treenien pariin. Viime viikko vietettiin hiihtolomaa pohjosessa. Kovasti koitin gradua tehdä, mutta kelit vei (liian) monena päivänä voiton, ja sisällä istumisen sijaan tuli ulkoiltua. Kotiin oli myös saapunut uusi itäsiperianlaika Sergei jouluna kuolleen Mitron tilalle. Tyyppi oli aika ällö.

Ensimmäisinä päivinä Sergeitä vähän arvelutti innokas porokoiratäti, mutta loppuviikosta ne oli aikalailla majakka ja perävaunu joka paikassa. Mökillä käytiin pariin otteeseen molempien koirien ollessa mukana ja siellä ne verkkojen laitossa sopivasti pyöri jaloissa ja meiskasi menemään. Perinteisesti meillä on vahingossa uitettu kaikki koirat verkkoavannossa, ja Sergei sai myös osansa. Ei onneksi tippunut kuin takapäästään vain, joten ei tarvinut lähteä sisälle lämmittelemään. Muutaman kerran viikolla Sergeillä oli liikaa virtaa jolloin se oli helppo viedä Rillan seuraksi ulos häkkiin. Rilla hoiti hienosti hoitotädin tehtävät ja sisälle saatiin hakea väsynyt pentu.


Treenitauko päättyi lauantaina kun osallistuttiin Rohki-hallilla Emma Vaskon vetämään koirien hyvinvointipäivään. Aamulla meillä oli kahden tunnin agitreenit. Treenitauko näkyi ja tein sen virheen, että otettiin liian pitkää ratapätkää heti. Olisi pitänyt pilkkoa pienempiin osiin, jolloin motivaatiota olisi riittänyt. No nythän radalla nähtiin välillä kyljellään makaava porokoira, kun erästä ei vain yksinkertaisesti huvittanut.


Maanantain Vietin treeneissä meno olikin jo paljon parempaa. Kerroin Sannille meidän motivaatio-ongelmasta, ja otettiinki rata pätkissä. Palkka tuli heti kolmen tai neljän esteen jälkeen, joten vauhtia alkoi kyllä löytyä. Loppuradassa oli hankala keppikulma, johon piti myös tehdä takaleikkaus. Ei meinannut millään onnistua. Rillan mielestä keppejä ei saa suorittaa itse. Sitä pitää hirveästi patistaa ja rohkaista menemään kepit, hienosti se menee kun kuljen vierellä, mutta lähettäminen ei onnistu. Tätä ehkä siis perjantaina hallivuorolla luvassa.


Lauantaina on jälleen kisat. Olen ilmottanu meät Activelle kahdelle agiradalle. Saapa nähdä tuleeko se viimeinen nolla ja noustaa kakkosiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti