Sivut

keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Lammaspaimenina

Tulipa taas pitkä kesätauko blogiin. Noh, kirjottelemattomuudesta huolimatta ollaan treenattu kerta viikkoon agilityä Koirakoulu Vietillä ja marraskuun lopussa korkataan kisaura. Ehitään tälle syksylle ehkä neljä starttia käydä.

Perusjuttujen lisäksi käytiin viime perjantaina tekemässä vähän jotaki spesiaalimpaa. Sannin, elikkä juuriki sen Koirakoulu Vietin kautta päästiin lampaita paimentamaan. Rilla oli ollu silloin koko päivän kotosalla yksin, joten virtaa piisasi ehkä turhanki paljon alussa.


Hetki kierreltiin pellolla ja sitten päästin Rillan irti. Virhe. Vauhdin hurmassa se paimensi, tai pikemminkin ajatti, lampaat karsinaan. Mielessä kävi jo rukkasten kaavat.


Hetken hinkumisen jälkeen homma rauhottu ja kerran sitä sai ihan huoletta tirpasta nenille kepillä, ennen kuin se usko, että lampaita ei tarvi ajattaa. Homma siis alko jopa sujua lopussa (sujua=Rilla pysy kuulolla, eikä ajattanu lampaita talliin).

Sannin sanojen mukaan sillä kyllä kykyjä on, tarvii vain malttia hirveästi. Uskalletaankohan me sittenkään tulevana keväänä sinne paimennustestiin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti