Sivut

tiistai 4. toukokuuta 2010

liitelyä ja näytelmöintiä

Onpas taas aikaa vierähtäny. Pk-tottikset saatiin tältä keväältä päätökseen ja hyvä mieli jäi niistä. Kesä niiden osalta omatoimista treenailua. Tottiksen rinnalle pikkuhiljaa olen taas alkanu jälkeä muistutella. Kaks ihan pientä, noin 50 m:n jälkeä päättyen ruokakupille olen tehny. Nätisti Rilla jaksaa jokasen haistaa, jokasella askeleella onki ollu makupalaa tarjolla. Jahka metsät sulaa ja sataa pari kertaa, että homeet katoaa niin aktiivisemmin sitä sitten. Tänä kesänä tarkoitus opettaa nostamaan kepit ja tavarat jäljeltä.

Huhtikuun puolessa välissä käytiin Pellossa 8A:n järjestämässä mätsärissä räjäyttämässä potti. Rilla oli yllättäen ensin punasten aikusten paras ja lopulta BIS, huolimatta siitä, että istahteli aina välissä kehässä. Seisomisessa on ongelmaa, tai lähinnä sen kestossa. Tarjoaa istumista liianki helposti siksipä ollaan kestoa siihen harjoteltu. Viikko sitte käytiin täällä Oulussa ESY:n mätsärissä, missä Rilla sai punasen nauhan kans, mutta ei sitten sijoittunut enää jatkossa. Seisominen meni selvästi paremmin, mutta kenguruloikkaa piti vähän vetää juostessa sitte. Josko ens viikonlopulle viralliseen ryhmänäyttelyyn saatas molemmista mätsäreistä parhaat puolet ja kaikki menis nappiin. Pellon näyttelyyn on ilmotettu vain 7 porokoiraa, joista luultavasti 3 on narttuja. Melko varmasti saadaan yksin pyörähdellä siellä junnukehässä.

Eilen käytiin ensimmäistä kertaa agilitytreeneissä. Oulun lappalaiskoirien alajaosto järjestää alkeiskurssin Hiukkavaaran koirakoululla. Ensimmäisellä kerralla otettiin putkea, keppejä ja a:ta. Putki meni ongelmitta heti kun Rilla tajusi, että kun menee läpi niin saa lihapullia. Keppien kanssa tapahtui ehkä hetkittäinen herneiden kohtaaminen, mutta kiinni ne ei kyllä vielä jääny. Se oliski ollu jos se ne heti olis tajunnu. A on esteenä tuttu jo pk-tottiksista. Nyt vain piti Rillan mielestä tosi tyhmästi jäähä oottamaan alastullessa - ei saanukaan juosta täysillä loppuun asti lihapulla-alustalle.

Hyvin meni ekat liitelyt, ite tykkäsin ohjaajasta tosi paljon. Tahti oli hyvä, ja sitä mukaa kun esteitä oltiin käyty sai ottaa niitä itsenäisesti. Vauhtia Rillalla tosiaan piisaa, vieläkö saisi sen pään pysymään mukana menossa niin hyvä tulee. Mutta onpahan meillä vielä viisi kertaa aikaa saada ne herneet kohtaamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti