Sivut

tiistai 15. syyskuuta 2009

pentukursseilua

No niin. Kolmas kerta oli tänhään. Ensimmäisellä kerralla oltiin vain ja tutusteltiin ryhmässä toimimista. Koitettiin saada se oma koira pitämään kontaktia vaikka ympärillä oli paljon leikkikavereita. Toisella kerralla otethiin vähän ohittelemista ja näyttelykäyttäytymistä. Rilla onneksi osaa tosi hyvin näyttelyjutut. Kiitos Saaran se ossaa seisoanapottaa ja juoksemisetki menee ihan ok, ko se jotenkuten osaa seurata. Ainoa missä toisella kertaa oli ongelmia oli siinä, että se vähän venkoili ko Annina "tuomari" sitä koplasi. Hampaat antaa kattoa nätisti.

Tänhään sitte jatkettiin niitä näyttelyjuttuja. Anninalla oli mitta mukana, eli kaks kukkakeppiä sidottu yhteen ja vähän sitte sillä muka mittaili. Ettei tule sitte näyttelyssä yllätyksenä koiralle se. Näyttelyuttujen jälkeen otettiin luoksetuloa, mikä meni yllättävän hyvin. Löydettiin semmonen lelu, josta Rilla tykkäs ihan hirveästi niin sen avulla se oli helppoa. Mutta mokasin kumminki: en osannu lopettaa ajoissa, vaan kun otin siinä yksikseni vielä muutaman niin Rilla ei enää kuunnellukaan vaan säkäsi Jekun luo. Otettiin siinä sitte hetki vähän muuta ja sitte otin vielä yhen, että jäis kumminki mieleen se mitä oikeasti pittää tehhä.

Haukkuminen on vähentyny. Tällä kertaa muutaman kerran kun Rilla räkytti marssitin sen sitte ripeästi tiukalla otteella poispäin muista. Ja takasi pääsi vasta ko oli rauhottunu ja alko korvat olla tallella.

Toisaalta vaikea olla tuommosella kurssilla kun ei tiedä mitä muut ajattelee rankaisemisesta. Eihän tuo nyt mitään hirveää hakkaamista ja potkimista ole, mutta kumminkin tulee ajatus, että mitä muut ajattelee. Noh, eiköhän se tästä. Kumminkin kun tietää koirapiirit niin seläntakana puhutaan ja paljon. Mutta tuskin meidän pentukurssilaiset tuommosesta.

Viikonloppuna mennään mätsäriin Pelloon. Rohki-Hallille ja Muru on tuomarina. :) Reilun kuukauden päästä onki sitte jo eka virallinen. Tällä viikolla pitäis tulla tieto, ollaanko päästy Oulun Koirakerhon tavoitteellisten alkeiden -ryhmään. Tottelevaisuuskoulutusta siis.

1 kommentti:

  1. Näin jälkikäteen:

    Me ajateltiin ihan samaa koko kurssin ajan, että ollaanko huonoja omistajia ja tehdäänkö väärin, kun tosiaan Jekku oli puuhun kytkettynä lähes joka kerta :D

    Mutta minkäs teet - vahingossa olisi tullut vahvistettua huonoa käytöstä jos olisi Jekkukin saanut melskata ja tarrata hihnaan/lahkeeseen, miten haluaa vailla mitään rangaistusta. Laumasta erottaminen tepsi. Onneksi!

    Ei me siis ainakaan pidetty mitenkään pahana että veit Rillan pois tilanteesta, kun itsellä oli kauhukakara hihnan päässä ;)

    VastaaPoista